De Ruurlose Bridge Club

(leren) bridgen in Ruurlo

De Ruurlose Bridgeclub organiseerde deze zomer op 5 woensdagen een bridge-avond.

Op deze avonden konden geïnteresseerden, ervaren en minder ervaren spelers, een gezellige bridge-avond beleven. Er wordt dan een parenwedstrijd gespeeld waarbij de meer-ervaren paren tegen elkaar zullen spelen. Ditzelfde geldt voor de minder ervaren spelers.
Het bleek voor velen een mooie gelegenheid te zijn om te ervaren hoe het spelen op een bridgeclub eraan toegaat. De behaalde resultaten worden in de computer verwerkt en na afloop ontvangt ieder per mail het behaalde resultaat alsmede de spelverdelingen.

Naar aanleiding van de ledenvergadering

Na de ledenvergadering van 25 maart 2022 zijn er nieuwe versies van het huishoudelijk en wedstrijdreglement samengesteld. Deze bestanden zijn in te zien en te downloaden via deze link.

De samenstelling van het bestuur (twee besturen zijn gecombineerd tot één) kun je hier bekijken.

De Ruurlose Bridge Club

bestaat sinds september 1976. Er wordt gespeeld op de maandagmiddag vanaf 13:30 en woensdagavond vanaf 19:45 uur in de grote zaal van Café-Restaurant De Tapperij in Ruurlo. Het doel van onze club is ontspannen bridgen in clubverband mogelijk maken.

Bridge moeilijk? Welnee!

Er wordt altijd beweerd dat bridge moeilijk is. Niets is minder waar. De basisregels van bridge zijn niet zo moeilijk. Bridge is leuk en houdt de geest scherp. Een half miljoen Nederlanders in alle leeftijdscategorieën, beleeft wekelijks veel plezier aan dit kaartspel, ieder op zijn eigen niveau. Bridge verbindt het sociale aspect, de gezelligheid van het samen kaarten, met het competitieve aspect, wekelijks op de clubmiddag/-avond.
Bridge is uitdagend: elk spel is weer anders. Maar boven alles is bridge ‘verslavend’ leuk. Na een paar lessen ben je al in staat om met medecursisten het spel te spelen.
Opleiding voor beginnende en gevorderde bridgers staat hoog in het vaandel van onze club. Op 16 september 2021 konden belangstellenden tijdens een clinic kennismaken met bridge, na al de coronabeperkingen werd de in september gestarte cursus voor beginners met ingang van begin februari weer hervat.

Wilt u lid worden? U bent van harte welkom

Genoeg reden om nader kennis te maken met onze club. Aanmelden kan via dit aanmeldingsformulier of via het contactformulier.

Bridgecursussen zijn in september van start gegaan

Een avondbeginnerscursus is gestart op dinsdag 20 september. Deze cursus wordt gegeven door Joke Gotink.
Locatie: Bibliotheek Ruurlo, Dorpsstraat 74, 7261 AX Ruurlo, ingang vanaf Wildenborchseweg naast Aldi.
Aanvang 19.30 uur.

De andere beginnerscursus is 's middags op donderdag 22 september gestart. Deze cursus wordt gegeven door Joost Walter.
Aanvang: 14.00 uur.

Meer weten?